Ekonometri Bölümü

Sosyal Etkinlikler

Bölümümüz öğrencileri tarafından kurulan Ekonometri Topluluğu, sene içerisinde birçok faaliyette bulunmaktadır. "Mezun Bakışı Etkinliği" ile her sene Ekonometri Bölümü mezunları ile öğrencileri bir araya getirilerek öğrencilerin iş hayatına ilişkin sorularını cevap bulmaları sağlanmaktadır. Aynı zamanda düzenlenen etkinlerle öğrenci-öğretim üyesi ilişkileri aktif tutulmaktadır.

Ekonometri Bölümü’ne ait öğrenci topluluğu olan Ekonometri Topluluğu’nun 2017-2021 dönemi içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin bazılarına bu başlık altında yer verilmiştir.

“Yeni yılda Lösemili Çocuklara Oyuncak Hediye Edelim” kampanyası ile kardeşlerimizi sevindirmek, yüzlerinde bir tebessüm bırakmak için Ekonometri Topluluğu tarafından bir kampanya düzenlenmiştir.  (27.01.2017). Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren birçok topluluğun ortaklaşa yürüttüğü sosyal sorumluluk projesine Ekonometri Topluluğu da destek verdi.

Ekonometri Topluluğu tarafından bölüm mezunlarının katılımı ile Mezun Bakışı etkinliği düzenlendi.

Merkez Bankası’na eğitim gezisi düzenlendi.

Merkez Bankası'nın düzenlemiş olduğu 'Üniversiteler Buluşuyor' seminerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak bizler de yerimizi aldık. Etkinliğimiz kapsamında ilk olarak TBMM ve Anıtkabir'i ziyaret ettik ardından Merkez Bankası seminerine katılım sağladık.

05.12.2018 tarihinde bölüm hocalarının da katıldığı Ekonometri Bölüm Yemeği gerçekleştirildi.

Türk Hava Kuvvetleri ile kurduğumuz ortak koordinasyon kapsamında, SOLOTÜRK F-16 gösteri ekibi ile 15 Mart 2019 tarihinde fakültede Solo Talks etkinliği düzenlendi.

Ekonometri Bölümü’ne ait Ekonometri Topluluğu’nun tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Doğu'daki okullara yardım kampanyası gerçekleştirildi.

Ekonometri Topluluğu tarafından 27.04.2019 tarihinde gerçekleştirilen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Enformasyon Eğitimi etkinliğinde rehabilitasyon merkezi ziyaret edilip, merkezdeki çocuklarla vakit geçirildi.

10.05.2021 tarihinde Borsa İstanbul gezisi düzenlendi.

İÇDAŞ İdari ve Teknik gezisi düzenlendi.